Παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και εκμάθηση ξένης γλώσσας.

Οι απορίες του Περπατούλη:


• Σε ποια ηλικία είναι έτοιμο το ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες να ξεκινήσει την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας;

Η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι μετά τη Β΄ Δημοτικού, όταν δηλαδή γνωρίζει καλά γραφή και ανάγνωση στη μητρική του γλώσσα. Σε ό,τι αφορά τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες  (δυσλεξία, διάσπαση προσοχής, υπερκινητικότητα, asperger) πρέπει  να γνωρίζουμε ότι ο εγκέφαλος των παιδιών
αυτών λειτουργεί διαφορετικά από εκείνο του τυπικού πληθυσμού, ούτε καλύτερα ούτε χειρότερα , απλά διαφορετικά. Γι’ αυτό το λόγο και επειδή τα Αγγλικά είναι μη φωνητική γλώσσα (δηλαδή άλλα γράφουμε και άλλα διαβάζουμε), η εκμάθηση της γλώσσας αυτής με τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας, είναι προβληματική. Σε καμιά περίπτωση, επομένως, δεν πρέπει να πιέζουμε ένα παιδί να ξεκινήσει όταν δεν είναι έτοιμο. Η πίεση που δέχονται αυτά τα παιδιά από γονείς και δασκάλους μπορεί να τους δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα όπως χαμηλή αυτοπεποίθηση, αυξημένο φόβο αποτυχίας κλπ. Αυτό δεν σημαίνει ότι ένα παιδί με δυσλεξία δεν μπορεί να μάθει μια ξένη γλώσσα. Αντίθετα μπορεί να μάθει Αγγλικά, αρκεί να φοιτήσει σε ένα εξειδικευμένο φροντιστήριο με ολιγομελή τμήματα, στα οποία η διδασκαλία είναι βιωματική, δημιουργική και εξατομικευμένη.
 

 

 


• Ποια είναι τα άμεσα οφέλη που αποκομίζει το παιδί μας ;

Τα άμεσα οφέλη από τη φοίτηση σε ένα εξειδικευμένο φροντιστήριο όπως είναι το «ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ ΛΥΣΕΙΣ» είναι πολλαπλά. Στο φροντιστήριο μας πιστεύουμε ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό, όπως και ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τα πράγματα , ο τρόπος που μαθαίνει. Η διδασκαλία αποκτά πολυαισθητηριακό περιεχόμενο και γίνεται βιωματική μέσα από εικόνες, ήχο, αφή και θεατρικό παιχνίδι. Έτσι τα Αγγλικά γίνονται εύκολα, κατανοητά και διασκεδαστικά. Πολύ γρήγορα το παιδί ανακτά τη χαμένη του αυτοπεποίθηση και ανακαλύπτει νέους τρόπους μάθησης. Η  πολύχρονη  εφαρμογής της μεθόδου αυτής έχει δώσει τη δυνατότητα στο σύνολο σχεδόν των μαθητών του φροντιστηρίου να αποκτήσουν ένα πτυχίο (Lower ή ακόμα και Proficiency). 
 

Στον Περπατούλη απάντησε...

η κα Δρεττάκη Άρτεμις Αρτεμησία 
Κέντρο Ξένων Γλωσσών (Αγγλικά) - ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ ΛΥΣΕΙΣ
Ιδομενέως 26, 71202 Ηράκλειο
2810 280928, 6972 297083
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
 
 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies ώστε να παρέχει στους χρήστες της την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας συμφωνείτε με τη χρήση των εν λόγω cookies. Περισσότερα X

BANNER ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

banner
Ρωτήστε τον Περπατούλη...!

Newsletter