Πως να επιλέξουμε το κατάλληλο ρούχο για το παιδί μας;

Οι απορίες του Περπατούλη:

  • Τι πρέπει να προσέξουμε σχετικά με την ποιότητα των υλικών του ρούχου;
Τρία είναι τα κυριότερα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των παιδικών ρούχων :
 
ΒΑΜΒΑΚΙ: η πιο κοινή φυτική ίνα που τα  χαρακτηριστικά της την κάνουν ιδανικό υλικό για λεπτά, ελαφριά καλοκαιρινά υφάσματα, αλλά παράλληλα την καθιστούν και ιδανική ίνα για πιο βαριά υφάσματα, κατάλληλα για κάθε εποχή. Κύρια χαρακτηριστικά: υψηλή υγροσκοπικότητα, μη ερεθιστική για το δέρμα, μη αλλεργιογόνα.  
 
ΒΙΣΚΟΖΗ: τεχνητή ίνα που λαμβάνεται από τον πολτό των ξύλων των δέντρων. Κύρια χαρακτηριστικά: η τυπική άνεση που παρέχεται από τις φυτικές ίνες, υψηλή αντοχή στη φθορά, υψηλή υγροσκοπικότητα. 
 
ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΑΣ: ίνα που λαμβάνεται αποκλειστικά μέσω χημικών διεργασιών. Έχει ιδιότητες υψηλής αντοχής στη φθορά και χαμηλή ευφλεκτότητα. 
 
Η διαφορά έγκειται ως την ποιότητα των υλικών και τις προδιαγραφές κάθε εταιρείας. Συνήθως τα ποιοτικότερα ρούχα έχουν καλύτερη εφαρμογή, καλύτερα υφάσματα και διατηρούνται περισσότερο σε αντίθεση με αλυσίδες με παιδικά, φθηνά ρούχα που έχουν ως πλάνο να παράγουν ρούχα που δεν είναι καλής ποιότητας, γιατί θέλουν οι καταναλωτές να αγοράζουν μεγάλες ποσότητες σε πιο τακτά διαστήματα. 

  • Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο μέγεθος στο παιδικό ρούχο;
Τα ευρωπαϊκά μεγέθη  που θεωρούνται στάνταρ,  αντιστοιχούν ουσιαστικά στο ύψος:

Επιλογή παιδικών ρούχων
50 0-1 μηνών    
56 1-2 μηνών
62 2-3 μηνών
68 3-6 μηνών
74 6-9 μηνών
80 9-12 μηνών
86 12 -18 μηνών
92 18-24 μηνών
κλπ
 
Σίγουρα ισχύουν δύο πράγματα : ότι το κάθε παιδί μεγαλώνει αλλιώς (καμπύλες ανάπτυξης και μέσους όρους) και κάθε εταιρεία έχει διαφορετική φόρμα ως προς τα μεγέθη της  (κανονική προς μικρή, κανονική, κανονική προς μεγάλη).
 


Στον Περπατούλη απάντησε...

το MIMO
Κατάστημα βρεφικών και παιδικών ειδών
Μιχελιδακη 6 & Ψαρομηλιγκων 7
Τηλέφωνο: 2815 203555

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies ώστε να παρέχει στους χρήστες της την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας συμφωνείτε με τη χρήση των εν λόγω cookies. Περισσότερα X

Ρωτήστε τον Περπατούλη...!

Newsletter